Hoe ziet het studiekeuzetraject eruit?

Voor het maken van een juiste keuze doorloop je een aantal fasen. Hoe de fasen er precies uitzien is afhankelijk van de vraag die jij hebt. Om je een idee te geven kun je hieronder lezen welke onderdelen aan bod kunnen komen. 

 

Het traject is ook geschikt voor als je al werkt en wilt heroriënteren of ontwikkelen. Neem vrijblijvend contact op voor een traject op maat. 

 

Fase 1: Alles over jou

In deze fase starten we met in kaart brengen van jezelf. We besteden ruim tijd aan kennismaking en bespreken of er omstandigheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Ook krijg je uitleg over de TMA Talentenscan. Met behulp van deze analyse krijg jij inzicht in je talenten, vaardigheden en drijfveren. Bovendien leer je in welke omgeving jij je het meest thuis voelt en op welke manier jij graag leert. De TMA talentenscan maak je aan de hand van een online vragenlijst (op je eigen gekozen plek en tijdstip). 

In het vervolggesprek gaan we de informatie uit jouw talentenanalyse bespreken. Ik leg je precies uit wat de talenten, vaardigheden en drijfveren inhouden. Ook onderzoeken we welk voorkeursgedrag, drijfveren en talenten jij nu al herkent en waar jij bij het maken van keuzes op kan letten. Je krijgt een jaar lang toegang tot het online dashboard waar je alle informatie over jouw talentenscan kan nalezen.

 

Fase 2: matchen en onderzoeken

Jij weet nu veel beter wie jij bent, wat je goed kan (ontwikkelen) en wat bij je past. Dan is het nu tijd om dit te koppelen aan beroepsrichtingen, opleidingen en mogelijke leerwerkplekken. Dit is weer afhankelijk van de vraag die jij hebt. Samen maken we een lijst van opties die goed bij je passen. Ook maken we meteen een vervolgstap richting oriënteren en verdiepen. Ik geef je hiervoor uitgebreide tips en tools. Na deze afspraak kom jij echt in actie met behulp van jouw actieplan die jij uit onze afspraak hebt meegenomen. Deze fase kan best een tijdje duren. Daarom maken we ook afspraken over eventueel tussentijds (telefonisch) contact. 

 

Fase 3: kiezen en verder 

In dit gesprek bespreken we de acties die je hebt ondernomen. Wat sprak aan en wat niet? Vervolgens bespreken we of je genoeg informatie hebt om een keuze te maken. Waar nodig bespreken we ook praktische zaken als je inschrijving, toelatingsvoorwaarden en bekostiging van je opleiding. Tot slot kijken we terug. Hoe heb je het keuzeproces ervaren? Wat neem je mee voor toekomstige keuzes?

 

Locatie

De gesprekken vinden online of fysiek in Haaksbergen plaats.

 

 

Iets voor jou?

Ieder mogelijk traject start met een (telefonisch) kennismakingsgesprek. In dit gesprek vraag ik je kort naar jouw situatie, leg ik mijn werkwijze uit en kun jij al je vragen over een eventueel traject stellen. Ik maak daarbij een zorgvuldige afweging of ik jou echt kan helpen met jouw vraag. Het kennismakingsgesprek is daarom altijd gratis en vrijblijvend.